Podrobný popis
Zoznam degustácií 2018
Pohľad: atraktívny čerešňový tón, intenzívny s hlbokými rubínovo červenými tónmi.
Vôňa: Výrazná, s dobre definovanými terciálnymi arómami (tabak, škorica, čokoláda), čerstvým červeným ovocím (kandizované jahody, sušené čerešne) a korenistými tónmi (sladké drievko, klinček a balzamikum).
Ústa: Vyvážené a zaoblené, so zamatovou textúrou a dobrou kyslosťou, sviežimi trieslovinami, červeným ovocím (jahody, čerešne) a dlhým terciálnym záverom (tabak, sladké drievko).
VARIETA
Tempranillo 67%
Graciano 22%
Cabernet Sauvignon 11%.
SADBA
Ručne vyrobené, polovica septembra.
Výroba a zrenie:
Teplota kvasenia:
25º C v holých cementových nádržiach (bez akéhokoľvek typu vnútornej výstelky) a v otvorených bioklimatických pivniciach s regulovanou teplotou.
Doba overovania:
3 dni studenej macerácie a 7 dní alkoholovej macerácie s ručným odčerpávaním. Vyrába sa čiastočne z celých strapcov.doba dokvášania: 14 dní pri nízkej teplote. Jablčno-mliečne kvasenie: v holých cementových nádržiach a v starých 225 l sudoch.
Zrenie: 18 mesiacov v starých 225 l sudoch, s konečným zrením v holých cementových nádržiach.
Alkoholový titer: 14,5 % obj.
Obsahuje siričitany. Krajina pôvodu Španielsko.