Cala 2 - ekologické víno - 18 meses en barrica

Kód: 10145
Neohodnotené
€14,65
SKLADOM
Môžeme doručiť do:
6.11.2024

Všetko, čo by vás mohlo zaujímať:

 Všetko hrozno, ktoré používame na výrobu našich vín, pochádza z našich viníc. Všetko, čo získame z našich viníc, sa premieňa na víno, ktoré vyjadruje charakter Tinedo, s inšpiráciou.

 Pracujeme tak, že to, čo získame z  tohto hrozna, premieňame na víno, ktoré vyjadruje charakter Tinedo, s inšpiráciou.

Vína Tinedo, sú terroir, v ktorom všetky pôvodné vinice nášho regiónu, zdieľajú rovnaké podmienky klímy, pôdy, prírodných živín a starostlivosti, hrozno každého ročníka vykazuje osobnosť a poskytuje jedinečné a stabilné arómy a nuansy.

3 zimy v pivnici.

Biele je najjednoduchší spôsob, ako ukázať niečo komplexné. Je to tiež vápno domova a intenzívne svetlo. La Mancha vo svojej najčistejšej podobe.

 CALA N.2, zrejúce tri zimy, vyniká dokonalou integráciou vôní z výroby a zretia, pričom primárne vône z hrozna sú veľmi prítomné. To zdôrazňuje jeho charakter terroir a jedinečné hodnoty vín z usadlosti. Výsledkom jeho dlhého zretia v starých francúzskych sudoch je vyvážené víno, ktoré sa vyhýba nadmernému obsahu trieslovín.

Detailné informácie

Podrobný popis

Zoznam degustácií 2018

Pohľad: atraktívny čerešňový tón, intenzívny s hlbokými rubínovo červenými tónmi.

Vôňa: Výrazná, s dobre definovanými terciálnymi arómami (tabak, škorica, čokoláda), čerstvým červeným ovocím (kandizované jahody, sušené čerešne) a korenistými tónmi (sladké drievko, klinček a balzamikum).

Ústa:  Vyvážené a zaoblené, so zamatovou textúrou a dobrou kyslosťou, sviežimi trieslovinami, červeným ovocím (jahody, čerešne) a dlhým terciálnym záverom (tabak, sladké drievko).

VARIETA

Tempranillo 67%

Graciano 22%

Cabernet Sauvignon 11%.

SADBA

Ručne vyrobené, polovica septembra.

Výroba a zrenie:

Teplota kvasenia:

25º C v holých cementových nádržiach (bez akéhokoľvek typu vnútornej výstelky) a v otvorených bioklimatických pivniciach s regulovanou teplotou.

Doba overovania:

3 dni studenej macerácie a 7 dní alkoholovej macerácie s ručným odčerpávaním. Vyrába sa čiastočne z celých strapcov.doba dokvášania: 14 dní pri nízkej teplote. Jablčno-mliečne kvasenie: v holých cementových nádržiach a v starých 225 l sudoch.

Zrenie: 18 mesiacov v starých 225 l sudoch, s konečným zrením v holých cementových nádržiach.

Alkoholový titer: 14,5 % obj.

Obsahuje siričitany. Krajina pôvodu Španielsko.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: