Carmine crianza 10 meses

Kód: 10103
Neohodnotené
Značka: Vinos Crapula
€12,49
SKLADOM
Môžeme doručiť do:
6.11.2024

Všetko, čo potrebujete vedieť:

Do nedávna sa víno z vinárskej oblasti Jumilla (Murcia) považovalo za podradnú odrodu, ktorá sa pridávala do zmesí alebo sa predávala ako Granel, t. j. tankové víno. Pred niekoľkými rokmi sa však situácia dramaticky zmenila, v oblasti teraz pôsobí mnoho malých vinárov a oči celého sveta sa upierajú na Monastrell. 

Vína Monastrell sú ťažšie a aromatickejšie. Majú intenzívnu ovocnú chuť, ktorú tvoria najmä černice, bohaté taníny a vyšší obsah alkoholu.

Vína zrejú 10 mesiacov v dubových sudoch (30 % v americkom a 70 % vo francúzskom sude) a ďalšie dva mesiace vo fľaši. Malolaktická fermentácia prebieha v dubovom sude. 

Výroba: 
Víno pochádza zo špeciálne vybraných starých vinohradov a zberá sa ručne. Ide o výber z hrozna a bobúľ. 
Toto víno sa potom dlho maceruje a kvasí, a potom ďalej dozrieva 10 mesiacov v 300-litrovom dubovom sude. 

Degustácia:
Víno je granátovej farby s nádychom čerešní, s vôňou zrelého ovocia, karamelu, sladkého drievka a anízu. V ústach je svieže, priateľské a ovocné s jemnými tanínmi a arómou ovocia zladenou so zrením v sudoch. 

Mohlo by vás zaujímať:


Toto víno sa hodí skôr k stredne ťažkým jedlám. Odporúčame ho napríklad k jamonu, chorizo a iným španielskym údeninám. Je to vhodná príloha ku grilovaniu, možno s bravčovým a hovädzím mäsom. Ideálne je so stredne ťažkými ovčími alebo kozími syrmi. 

Detailné informácie

Podrobný popis

 

Podrobný popis výrobku

Skladovanie: Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu ani mrazu. Po otvorení odporúčame buď vypiť do 5 dní, alebo použiť vákuový uzáver a skladovať v chladničke.

Ideálna teplota podávania je 14 -18 stupňov, v horúcom lete ho môžete viac vychladiť (alebo ho nechať na  neskôr večer) 

Obsah alkoholu 14 %. Obsahuje siričitany. Do Českej republiky dováža spoločnosť Satisfied s.r.o. Slaměníkova 2406/5 Přerov.

 
 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: