Chorizo cular ibérico - saláma z iberského prasaťa 500G
Kód: 10156Podrobný popis
Všetko, čo by vás mohlo zaujímať
Na rozdiel od iných klobás sa chorizo vyrába zo surového fermentovaného mäsa. Skutočnosť, že mäso nebolo tepelne spracované, je jedným z ďalších faktorov, vďaka ktorým je chorizo také jedinečné. Sušenie dokáže zachovať prirodzenú chuť mäsa oveľa lepšie ako tepelná úprava. Preto možno povedať, že chuť choriza je oveľa komplexnejšia a výraznejšia ako chuť feferóniek, ktoré sa nevytvárajú sušením, ale napríklad údením.
Zloženie:Bravčové mäso a bravčová masť, soľ, cukor, konzervačné látky (E-252 a E-250), cesnak, paprika, laktóza, stabilizátor (E-450), antioxidant (E-316), korenie, farbivo (E-120).
Nutričné informáciena 100 g výrobku:
Energetická hodnota 1794 KJ/429 Kcal Tuky(g) 32,8, nasýtené tuky(g) 14,2 Sacharidy (g) 5,6 Cukry (g) 3,5 Bielkoviny (g) 23,4 Soľ (g) 3,2
Skladovanie a spotreba
Chorizo sa odporúča skladovaťna chladnom a suchom miestepri teplote do 30 ºC.
Pred samotnou konzumáciou je dobré balenie najprv otvoriť a nechať ho pri izbovej teplote aspoň 20 minút,aby sa všetky vône a chute pekne rozvinuli.
Aby ste si chorizo čo najviac vychutnali,nakrájajte ho na čo najtenšie plátky. Ak ho nemôžete zjesť celé naraz, uložte ho do chladničky a v ideálnom prípade ho spotrebujte v priebehu nasledujúcich 48 hodín.
Uvedená cena je za 1 kus choriza s hmotnosťou približne 400 - 500 g a je konečná.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.