Chorizo Iberico nakrájané na plátky 55G

Kód: 10819
Novinka
Neohodnotené
€3,99
SKLADOM
Môžeme doručiť do:
6.11.2024

Chorizo je tradičná španielska klobása, ktorá je známa svojou charakteristickou a výraznou korenistou chuťou, ktorú spôsobuje údená paprika. Neoddeliteľnou súčasťou choriza je však aj česnak a rôzne bylinky. 

Chorizo sa od našich klobás a čabajky líši napríklad nielen mäsom z iberských prasiat, ale aj špecifickým spôsobom výroby. Chorizo sa vyrába zo surového fermentovaného mäsa. Skutočnosť, že nebolo tepelne spracované, je ďalším faktorom, ktorý robí chorizo takým jedinečným. 

Mäso sa starostlivo vyberá a ochucuje údenou červenou paprikou, potom sa plní do jemného prírodného čreva, ktoré absorbuje chuť klobásy. 

Detailné informácie

Podrobný popis

Všetko, čo by vás mohlo zaujímať

Sušením mäsa sa zachová prirodzená chuť mäsa v oveľa väčšej intenzite ako pri tepelnej úprave. Preto možno povedať, že chuť choriza je oveľa komplexnejšia a plnšia ako chuť paprikových klobás, ktoré nevznikajú sušením, ale napríklad údením. 

Zloženie: bravčové mäso a bravčová masť z Pyrenejského polostrova, soľ, cukor, konzervačné látky (E-252 a E-250), cesnak, paprika, laktóza, dextríny, sójové a mliečne bielkoviny, stabilizátor (E-450), antioxidant (E-316), korenie, farbivo (E-120).

Nutričné informácie na 100 g výrobku: Energetická hodnota 1794 KJ/429 Kcal Tuky (g) 32,8, nasýtené tuky (g) 14,2 Sacharidy (g) 5,6 Cukry (g) 3,5 Bielkoviny (g) 23,4 Soľ (g) 3,2.

 

Skladovanie a spotreba:

Skladovanie chorizo skladujte na chladnom a suchom mieste s teplotou do 30 ºC.

Pred samotnou konzumáciou odporúčame najprv otvoriť obal a nechať chorizo odpočívať aspoň 20 minút pri izbovej teplote, aby sa mohli naplno rozvinúť všetky chute a vône. 

Ak je to možné,  nakrájajte ho na čo najjemnejšie a najtenšie plátky. Ak sa stane, že ho nezjete celý naraz, uložte ho do chladničky a skonzumujte ideálne do 48 hodín.

Uvedená cena je za 1 kus s hmotnosťou 160 až 180 gramov a je konečná.

 

Máte radi chorizo? Potom určite musíte podívajte sa sem

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: