GAIA INZOLIA IGP
Kód: 10200Podrobný popis
Úroda: V polovici septembra.
Obsah alkoholu: 12,50 % obj.
TEPLOTA PODÁVANIA: 10°-12°C.
Párovanie: Ideálne k jedlám z bieleho mäsa, pikantným koláčom, predjedlám z morských plodov, jemným údeninám, zeleninovým jedlám, jedlám z mäkkýšov a k rybám všeobecne.
TRVANLIVOSŤ: 3-4 roky.
FORMA: 0,750 ml.
VINIFIKÁCIA: Ručný zber. Macerácia za studena pri prísne kontrolovanej teplote medzi 6 a 8 °C počas 36 hodín, po ktorej nasleduje lisovanie na mäkko. Potom nasleduje 20-dňová fermentácia pri teplote približne 14 °C v nádobách z nehrdzavejúcej ocele, víno sa nechá 30 dní zrieť a potom sa plní do fliaš a je pripravené ohúriť chuťové poháriky.
Alergény: Obsahuje siričitany.
Skladovanie a spotreba:
Víno nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu ani mrazu. Podávajte ho pri teplote 8 až 12 oC, v lete chladnejšie. Po otvorení fľaše ju vypite do 5 dní alebo použite vákuový uzáver a skladujte ju v chladničke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.