Jamon Iberico de Bellota nakrájaný na plátky 55g

Kód: 10290
Tip
Neohodnotené
€12,08
SKLADOM
Môžeme doručiť do:
6.11.2024

Jamón ibérico je šunka, ktorá pochádza z z čierneho iberského prasaťa a je chuťovo úplne neporovnateľná s inými údeninami. Je to skutočne skutočná delikatesa, ktorá má na rozdiel od jamón serrano (ale aj prosciutto di Parma, San Daniele, francúzskeho jambonu alebo chorvátskeho prosciutta) intenzívnejšiu a trvalejšiu chuť.

Náš TIP: Môžete si ho vychutnať spolu s picos. Plátky jamónu obaľte na picos a potom namočte do kvalitného olivového oleja. Na záver ochutnávky šunku skombinujte s vyzretými červenými vínami, napríklad syrah alebo crapula.

Detailné informácie

Podrobný popis

Všetko, čo by vás mohlo zaujímať

Jamón ibérico (čítaj ako chamón ibérico) de cebo je nakrájaná šunka, ktorá pochádza z čierneho plemena iberských ošípaných. Tento výnimočný chuťový zážitok sa dá prirovnať len k pravému kaviáru a bielym hľuzovkám.

Šunka s označením bellota (španielsky žaluď) je šunka najvyššej kvality. Aby mohla dostať exkluzívne označenie "de bellota", musí byťsviňa kŕmená výlučne žaluďmi a aromatickými bylinami počas tzv. montanera (od septembra do marca), čo dodáva jej mäsu nezameniteľnú chuť. Okrem toho zviera žije vo voľnom výbehu v dubových hájoch v tzv. dehese. 

Táto šunka zreje 24 mesiacov. Je to nespracovaný mäsový výrobok, ktorý je bezlepkový. Uvedená cena je za 1 kus s hmotnosťou približne 200 gramov a je konečná.

50% rasa iberica.

Certifikované spoločnosťou Traza&Control, S.L.L.

Zloženie: bravčová šunka bellota, morská soľ, cukor, konzervačné látky (E-252 a E-250), dextróza a antioxidant (E-301).

Nutričné informácie (na 100 g výrobku) Energetická hodnota 850KJ/203Kcal. Tuk (g) 5,3. Nasýtené tuky (g) 2. Sacharidy (g) <1. Cukry (g) <1. Bielkoviny (g) 38. Soľ (g) 5

Skladovanie a spotreba

Šunku skladujte na chladnom a suchom mieste a po otvorení ju uložte do chladničky.

Máte radi mäso a údeniny? Pozrite si ďalšie mäsové pochúťky

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: