LOMO de Bellota 50% iberská rasa cca 180G

Kód: 10780
Novinka
Neohodnotené
€18,69
SKLADOM
Môžeme doručiť do:
6.11.2024

 

LOMO je španielska špecialita a je to kus chudého mäsa od kosti. Konkrétne ide o údenú bravčovú panenku. Tento druh mäsa je naozaj chudý a zároveň šťavnatý,takže poteší každého, kto rád ochutnáva a konzumuje kvalitné mäso. 

Náš TIP: Najlepšie využitie nájde v studenej kuchyni. Plne si ho vychutnáte vo forme tapas spolu so syrmi, olivami a pizza chlebom. Ak ju chcete doplniť vínom, vyberte si červené. 

Chuť je pomerne intenzívna, preto ju krájajte na čo najjemnejšie a tenšie plátky, ktoré by sa mali podávať spravidla pri izbovej teplote.

Detailné informácie

Podrobný popis

Všetko, čo by vás mohlo zaujímať

LOMO sa vyrába z čiernej iberskej ošípanej a je bellotaCelé kusy LOMA sa potom zakorenia a zrejú minimálne 2 mesiacev prírodnom čreve.  

 

Pozor

Toto je tepelne neopracovaný mäsový výrobok, ktorý je bezlepkový. Uvedená cena je za 1 kus s hmotnosťou približne 160 - 190 gramov a je konečná.

Zloženie: bravčová panenka, soľ, paprika, cesnak, konzervanty E 252 a E250, škrobový cukor, antioxidant E-301.

Nutričné informácie na 100 g výrobku: Energetická hodnota 1478 KJ/354Kcal Tuky(g) 23,6, Nasýtené tuky(g) 9,2 Sacharidy (g) <1 Cukry (g) <1 Bielkoviny (g) 50 Soľ (g) 3,6.

 

Skladovanie a konzumácia

Skladujte LOMO na chladnom a suchom mieste s teplotou nižšou ako 30 ºC - napríklad v chladničke alebo v teplotne stabilnej špajzi. Pred konzumáciou odporúčame otvoriť obal a mäso ponechať pri izbovejteploteteplote aspoň 20 minút, aby sa chuť a vôňa plne rozvinula. 

Krájaný výrobok sa suší na vzduchu a oxiduje, takže ak sa nechystáte krájať zo zlomku dlhšie ako 3 dni, je dobré krájaný rez potrieť olivovým olejom, aby sa zbytočne nevysušil. 

Ak sa mäso neskonzumuje celé naraz, uložte ho do chladničky a spracujte do 48 hodín. 

Nezabudnite preskúmať aj ďalšie kusy z nášho sortimentu mäsa a salám

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: