€2,82
Všetko, čo by vás mohlo zaujímať
Lomo je španielska špecialita, ide o kus chudého mäsa od kosti, konkrétne sušené bravčové karé. Celé kusy LOMA sa dochucujú korením a následne zrejú v prírodnom črievku minimálne dva mesiace.
Ide o chudé a šťavnaté sušené mäso, ktoré poteší chuťové poháriky každého gurmána.
Využitie v studenej kuchyni vo forme tapas spolu so syrmi, olivami, picos. Skvelé k červeným vínam.
Toto LOMO je vyrobené z plemena Duroc. Je to špeciálne červené plemeno prasaťa pôvodom z USA, ktoré sa od bežného bieleho prasaťa líši chuťou mäsa. Mäso je šťavnatejšie a má intenzívnejšiu chuť. Odroda Duroc sa veľmi často kríži s iberským prasaťom.
Čo sa oplatí vedieť:
Vzhľadom na intenzívnu chuť je potrebné krájať lomo na čo najtenšie plátky. Plátky podávajte vždy pri izbovej teplote.
Lomo je balené vo vákuu a môžete ho skladovať v chladničke alebo v špajzi so stabilnou teplotou. Pred konzumáciou odporúčame lomo vybrať z vákuového balenia aspoň dve hodiny vopred.
Rez na vzduchu vysychá a oxiduje, a ak nebudete z loma krájať viac ako 3 dni, je dobré natrieť rez olivovým olejom, aby zbytočne nevysychal.