€2,53
Všetko, čo by vás mohlo zaujímať
Lomo je španielska špecialita, je to kus chudého mäsa od kosti, teda sušená bravčová panenka. Celé kusy Lomo sa vykostia a potom zrejú v prírodnom čreve minimálne dva mesiace.
Je to chudé a šťavnaté sušené mäso, ktoré poteší jazyk každého labužníka.
Používa sa v studenej kuchyni vo forme tapas spolu so syrmi, olivami, picos. Výborne sa hodí k červeným vínam.
Toto LOMO sa vyrába z plemena Duroc. Ide o špeciálne červené plemeno ošípaných pôvodom z USA, ktoré sa od bežných bielych ošípaných líši chuťou mäsa. Mäso je šťavnatejšie a má intenzívnejšiu chuť. Plemeno Duroc sa často kríži s iberskou ošípanou.
Dôležité je vedieť:
Vďaka intenzívnej chuti by sa lomo malo krájať na čo najtenšie plátky. Plátky vždy podávajte pri izbovej teplote.
Lomo je vákuovo balené a môžete ho skladovať v chladničke alebo v teplotne stabilnej špajzi.
Odporúčame vybrať lomo z vákua aspoň dve hodiny vopred pred konzumáciou.
Detailné informácie