Marinovaná sušená bravčová panenka LOMO DUROC kúsky cca 180G

Kód: 10860
Neohodnotené
Značka: Palcarsa
€7,63
Vypredané

Všetko, čo by vás mohlo zaujímať

Lomo je španielska špecialita, je to kus chudého mäsa od kosti, teda sušená bravčová panenka. Celé kusy Lomo sa vykostia a potom zrejú v&nbspprírodnom čreve minimálne dva mesiace.

Je to chudé a šťavnaté sušené mäso, ktoré poteší jazyk každého labužníka.   

Používa sa v studenej kuchyni vo forme tapas spolu so syrmi, olivami, picos. Výborne sa hodí k červeným vínam.

Toto LOMO sa vyrába z plemena Duroc. Ide o špeciálne červené plemeno ošípaných pôvodom z USA, ktoré sa od bežných bielych ošípaných líši chuťou mäsa. Mäso je šťavnatejšie a má intenzívnejšiu chuť. Plemeno Duroc sa často kríži s iberskou ošípanou.

Dôležité je vedieť:  

Vďaka intenzívnej chuti by sa lomo malo krájať na čo najtenšie plátky.  Plátky podávajte vždy pri izbovej teplote.  

Lomo je vákuovo balené a môžete ho skladovať v chladničke alebo v teplotne stabilnej špajze. Pred konzumáciou odporúčame lomo vybrať z vákua aspoň dve hodiny vopred.

Na vzduchu sa rez vysušuje a oxiduje, a ak nebudete z lomo krájať dlhšie ako 3 dni, je dobré rez potrieť olivovým olejom, aby sa zbytočne nevysušil. 

Detailné informácie

Podrobný popis

Neupravený mäsový výrobok

Bravčová panenka, soľ, korenie, cukor, antioxidant (E-301), konzervačné látky (E-252, E-250).

Nutričné informácie na 100 g výrobku: Energetická hodnota 906KJ/ 216 kcal Kcal Tuky(g) 8,9, nasýtené tuky(g) 4,2 Sacharidy (g) 0,9 Cukry (g) 0,9  Bielkoviny (g) 33 Soľ (g) 3,5

Ako skladovať? 

Skladujte na chladnom a suchom mieste, teplota by nemala presiahnuť 30 st.   

Spotreba. Ak je to možné, krájajte na čo najjemnejšie a najtenšie plátky. V prípade, že výrobok nemôžete skonzumovať hneď, uchovávajte ho v chladničke a spotrebujte ideálne do 48 hodín.  

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: