Nakladaná iberská pancetta 250G

Kód: 10733
Neohodnotené
€3,67
SKLADOM
Môžeme doručiť do:
6.11.2024

Pancetta (taliansky: pancetta) je slanina z bravčového brucha. Ak vás zaujíma, aký je rozdiel medzi pancettou a slaninou, je to len v rezaní. Slanina na rozdiel od pancetty obsahuje aj rebrá. 

Táto iperská pancetta je z čiernych iberských ošípaných, ktoré majú výraznejšiu chuť ako biele ošípané. Je hustá, s tukom, a preto by sa dala nazvať skôr tukom - zvyčajne však neobsahuje svalovinu, zatiaľ čo iberská pancetta áno.

Pancetta sa bežne podáva surová, na tenké plátky ako tapas. Skvele sa však hodí aj v kuchyni pri varení, kde ju odporúčame nakrájať na kocky.

Náš TIP: Nám sa najviac osvedčil pri grilovaní. Už nebudete chcieť iný!

Detailné informácie

Podrobný popis

Všetko, čo by vás mohlo zaujímať

Sklad:bravčová slanina, soľ, konzervačné látky E252 a E250

Nutričné informáciena 100 g výrobkov:Energetická hodnota 2276KJ/556Kcal Tuky (g) 54,6, nasýtené tuky (g) 22,4 Sacharidy (g) 1,2 Cukry (g) 0,8 Bielkoviny (g) 15,1 Soľ (g) 3,8.

Skladovanie a konzumácia

Pancetta sa najlepšie skladuje na chladnom a suchom mieste s teplotou do 30ºC.

Pred ochutnávkou sa odporúča otvoriť obal a nechať pancettu aspoň 20 minút pri izbovej teplote, aby sa čo najviac rozvinula jej vôňa a chuť. Ak môžete, nakrájajte ju na čo najtenšie a najjemnejšie plátky.

Ak sa stane, že ju nespracujete celú naraz, uložte ju do chladničky a skonzumujte ideálne do 48 hodín.  

Uvedená cena je za 1 kus s hmotnosťou približne 400 gramov a je konečná.  

 

Máte záujem o španielsku pancettu? Viac informácií nájdete tu.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: